Spring naar content
Meest Gestelde Vragen
- Het uploaden van studentgegevens lukt niet. Waar kan dit aan liggen?
- Check of je het bestand opgeslagen hebt als .CSV-bestand (“gescheiden door lijstscheidingstekens”). Je kunt namenlijk geen .xls-bestand uploaden.
- Check of je de (locatie)gegevens precies hetzelfde hebt geformuleerd als de gegevens die de TJL administratie van je heeft. Denk ook aan hoofdletters op de juiste plek. (Dus niet ‘school a’ als je eigenlijk ‘school A’ heet.
- Gebruik het format van het upload bestand van deze website. Je mag de gegevens van de eerste rij niet veranderen. Gebruik dus de gegevens zoals ze er staan: ‘studentnummer, emailadres, klas, sector/college, opleiding, locatie, niveau’.
- Een student kan niet inloggen. Waar kan dit aan liggen?
- Wanneer een student niet kan inloggen is de meest voor de hand liggende reden dat de student nog niet bekend is in het systeem. Deze student dient dan eerst door een beheerder te worden toegevoegd. Dit kan via de beheerderspagina in het menu ‘studenten’.
- Een andere reden zou kunnen zijn dat de student met een verkeerd e-mailadres probeert in te loggen. Wij raden aan om studenten te importeren met hun e-mailadres van school.
- Studenten proberen zich aan te melden via de ‘aanmeldknop voor scholen’. Het inloggen gaat altijd middels de inlogknop bovenin of via de knop ‘doe de test’.
- Een student of collega is zijn/haar wachtwoord vergeten. Hoe maak je een nieuw wachtwoord aan?
- Wanneer je je wachtwoord bent vergeten kun je eenvoudig een nieuw wachtwoord aanmaken via de ‘Wachtwoord vergeten?’ knop. Deze knop vind je wanneer je bij inloggen je gebruikersnaam (vaak e-mailadres) invult en vervolgens op ‘enter’ klikt. Onder het wachtwoord-venster zal je de button kunnen vinden.
- Als beheerder heb je eventueel de mogelijkheid om het wachtwoord van een collega aan te passen via het menu ‘accounts’.
- Een student krijgt de melding ‘Dit mailadres is op dit moment niet bij ons bekend. Vraag even na bij je docent zodat je toegevoegd wordt’. Wat nu?
- Benader een school- of locatiebeheerder. Zij kunnen via het menu ‘studenten’ checken of de student wel aangemeld is. Alle studenten die geïmporteerd zijn, zouden moeten kunnen inloggen. Staat de student er niet tussen? Dan is hij niet geïmporteerd en zal dit nog gedaan moeten worden via de knop rechtsboven ‘studenten importeren’
- Het kan ook zijn dat de student een verkeerd e-mailadres gebruikt (bijvoorbeeld zijn privé e-mailadres in plaats van zijn school account.)
- Ik wil accounts aanmaken voor collega’s. Hoe doe ik dit snel?
- Docenten/beheerders toevoegen gaat handmatig via het menu ‘accounts’. Er is nog geen mogelijkheid om dit via een upload te doen.
- Wij raden aan om een algemeen e-mailadres te laten maken door de IT-afdeling van de school. Bijvoorbeeld: testjeleefstijl@schoolnaam.nl. Wanneer je dit emailadres koppelt en er een wachtwoord bij aanmaakt, zou je deze accountgegevens met alle docenten kunnen delen zodat zij hiermee gaan inloggen. Dat scheelt je heel veel invoerwerk.
- Wat is het verschil tussen een schoolbeheerder en locatiebeheerder?
- Een schoolbeheerder heeft het beheer over de hele school. In zijn beheeromgeving ziet hij álle locaties en álle studenten die daaraan gekoppeld zijn terug. De schoolbeheerder kan dus ook voor alle locaties uploads doen.
- Een locatiebeheerder heeft het beheer over één locatie. In zijn beheeromgeving ziet hij alleen zijn eigen locatie en studenten terug. Hij kan voor zijn eigen locatie aangeven welke topics er verplicht, facultatief of uitgeschakeld moeten zijn.
- Ik wil niet dat mijn studenten alle vragenlijsten (topics) maken. Kan ik ook topics uitschakelen?
- Het is mogelijk om als instelling/ school topics aan het uit te zetten maar ook als locatie.
- Dit doe je onder het menu ‘topics’ in de beheeromgeving.
- Welke browser kan ik het beste gebruiken?
- Voor het beste gebruik van de website raden wij Google Chrome aan. Dit is een internetbrowser die zich continu blijft updaten en dus mee gaat met de laatste mogelijkheden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Internet Explorer. Wanneer je gebruik maakt van een andere internet browser kan het zijn dat bepaalde functies niet goed werken of anders worden weergegeven.
- Ik heb feedback over de test. Waar kan ik dit kwijt?
- Wanneer studenten of docenten tijdens de test feedback hebben over de test kunnen ze die direct geven doormiddel van op het ‘vlaggetje’ links onder in beeld te klikken (zie onderstaande afbeelding). Wanneer je (overige) feedback hebt mag je die natuurlijk ook altijd mailen naar info@testjeleefstijl.nl.
- Ik wil graag hulp bij het ‘technische’ aspect van TestJeLeefstijl, denk aan uploaden van student gegevens of het statistiekonderdeel. Welke mogelijkheden zijn er?
- Hierin zijn verschillende mogelijkheden! Alle punten staan beschreven in de beknopte handleiding die je kan vinden onder op www.tetsjeleefsitjl.nl/handleidingen. Op deze pagina vind je ook handige instructies video’s die je inzicht geven over de verschillende mogelijkheden/handelingen. Mocht je er met deze hulpmiddelen niet uit komen of vind je het fijn dat wij ondersteunen met bijvoorbeeld een Teams overleg dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Hiervoor kan je mailen naar info@testjeleefstijl.nl.
- Ik wil graag hulp bij het implementeren van TestJeLeefstijl op onze school, welke mogelijkheden zijn er?
- Bij stichting TestJeLeefstijl.nu werken wij met een frontoffice en een backoffice. De backoffice is voornamelijk voor aanmeldingen, technische vragen met betrekking tot de website etc. De backoffice bereik je via info@testjeleefstijl.nl
- De Frontoffice is bedoel om scholen te enthousiasmeren, voor te lichten, ondersteunen bij implementeren van TJL in de school, etc. Mocht je hier hulp bij nodig hebben of hierover vragen hebben kan je mailen naar Frank Schoonbeek of Kathelijn Roetenberg via info@testjeleefstijl.nl
- Wat zijn de kosten van het gebruik van TestJeLeefstijl?
- Op dit moment heeft de stichting subsidie gekregen vanuit het ministerie van VWS. Daardoor kunnen wij de test nu gratis aan alle MBO scholen aanbieden. De subsidie loopt aan het einde van schooljaar 2020 – 2021.
- Hoe kan ik mijn school voor een nieuw schooljaar aanmelden voor TestJeLeefstijl?
- Aan het einde van de schooljaar worden alle scholen automatische gedeactiveerd. Belangrijk om te weten is dat de schoolgegevens wel gewoon worden bewaard. Wanneer een schoolbeheerder in het nieuwe schooljaar voor het eerst weer inlogt zal hij/zij een pop-up krijgen waarin wordt gevraagd of je ook in het nieuwe schooljaar weer wilt deelnemen aan TJL. Wanneer dit het geval is kan je de website weer gebruiken en zal er een nieuwe verwerkersovereenkomst naar de school worden verzonden.
- Ik wil zien of mijn studenten de test ook echt gemaakt hebben. Hoe kan ik dat doen?
- Dit kan je vinden op de beheerderspagina en dan het menu ‘studenten’
- Ik wil zien wat mijn studenten ingevuld hebben. Kan dit?
- Een docent kan een aantal dingen zien:
- Allereerst of een student inactief/ actief is
- Verder is het mogelijk om te zien of een student ‘nog geen topics’, één of meer topics’ of alle topics’ heeft gemaakt.
- Het is niet mogelijk om de antwoorden van een specifieke student in te zien! Dit mag niet van de wetgeving rond privacy. Meer hierover vind je ook hier: https://www.testjeleefstijl.nl/privacy/
- De student wil terugkijken wat hij ingevuld heeft bij de test. Kan dit?
- Aan het eind van een test is er de mogelijkheid om een PDF te downloaden met daarin alle antwoorden die de student gaf, de test uitslag en eventuele acties die de student kan ondernemen. Ivm de AVG-wet is dit de enige manier voor een student om op een later tijdstip zijn/haar antwoorden terug te vinden.
- Wat zijn de normen van de topics?
- Wanneer een student is ingelogd en een topic heeft gemaakt krijgt hij/zij de test-uitslag. Op deze pagina kan de student ook op het tabblad ‘Norm’ klikken, hier kan hij/zij dan de norm vinden die bij de desbetreffende topic hoort. Echter is dit ook zonder inloggen makkelijk te vinden. Wanneer je naar www.testjeleefstijl.nl gaat en vervolgens naar beneden scrolt, zie je flipcards van de 14 topics. Als je op één van deze topics klikt, kan je alle informatie over de desbetreffende topic vinden, zo ook de norm onder het tabblad ‘Norm’.
- Het duurt lang voordat ik een rapport kan openen. Waar ligt dit aan?
- Zoals je kunt voorstellen wordt er erg veel data verzameld op de website. Daarom duurt het vaak een minuut (soms langer) om een rapport te draaien. Dit wordt ook aangegeven in een melding die je in beeld krijgt.
- Wanneer het blauwe blok met de melding verdwenen is uit je beeld, hoor je links onderin je beeldscherm in hele kleine letter te zien staan: ‘wachten op api.testjeleefstijl.nl…’ . Daarna wordt de download aangeboden in PDF formaat.
- Check dus altijd even of dat zinnetje onderin beeld ook echt verschijnt. Wanneer dit niet het geval is, dan is de kans groot dat het rapport op de achtergrond niet gegenereerd wordt. Gebeurt dit meerdere malen niet? Neem dan contact op met info@testjeleefstijl.nl
- We raden aan om de browser Chrome of Safari te gebruiken. Gebruik geen Internet Explorer meer! In Edge werkt de website iets minder goed dan de eerder genoemde browsers.
- Hoe is de privacy van studenten gewaarborgd?
- Ik wil meer informatie over hoe TestJeLeefstijl werkt en hoe ik het kan inzetten op mijn school.
- Op het Gezonde School Congres 2021 is een Webinar gehouden aan de hand van LessonUp. Check https://www.lessonup.com/nl/lesson/eysiCY4oDaAwR5ifQ/PP7Y9Gtfam2NjwaW8. Hier wordt in een aantal slides duidelijk uitgelegd hoe de test werkt en wat je er mee kunt. Ook is er een mogelijkheid om hulp te krijgen vanuit de Stichting om gerichte hulp te krijgen van onze frontoffice medewerkers. Interesse? Doe een aanvraag via info@testjeleefstlijl.nl