Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
Is jouw koelkast klaar voor de feestdagen?

Elke dag lopen 2000 mensen in Nederland een voedselinfectie op, ook tijdens de feestdagen. Door hygiënisch en veilig om te gaan met eten voorkom je dat je ziek wordt. Met deze tips geef je ziekmakers geen kans en sluit je het jaar af zonder buikpijn.
1. Zet je koelkast op 4 graden, zodat eten en drinken blijft dan langer goed en bacteriën krijgen nauwelijks kans.
2. Zorg dat je koelkast schoon is. Reinig je koelkast met een sopje en droog ‘m af met een schone doek.
Nog meer tips lees hier verder.Lekker knallen met oud & nieuw?

Elk jaar lopen veel jongeren door vuurwerk blijvende gehoorschade op. VeiligheidNL geeft tips om schade aan je gehoor te voorkomen. 
1. Houd afstand

Vuurwerkknallen halen met gemak 120 decibel; knallen van illegaal vuurwerk kunnen zelfs oplopen tot 170 decibel. Het is niet alleen pijnlijk maar ook zeer schadelijk, je kunt direct blijvende schade oplopen.
2. Draag altijd gehoorbescherming
Gehoorbescherming dempt 15 tot 20 decibel, waardoor je minder risico op gehoorschade loopt. Gebruik hiervoor universele oordoppen met filter of oorkappen.  Bekijk hier oordoppen die geschikt zijn voor Oud & Nieuw?
 Goede voornemens 2019: Heb jij ze al?

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent: goede voornemens 2019! Het kan natuurlijk nooit kwaad om even de bezem door je slechte gewoontes te halen om weer met een schone lei te beginnen. Wordt het calorieën tellen of je moeder vaker bellen? Of liever allebei niet. Kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, dit zijn onze favo's op een rijtje.Hoe merk je dat je gehoorschade hebt opgelopen?

Als je na afloop van het vuurwerk minder goed hoort of een piep in je oor hebt, dan is je gehoor flink overbelast en mogelijk beschadigd. Blijf je last houden van je gehoor? Ga dan naar de huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen naar een kno-arts of audiologisch centrum.
Wil je testen hoe goed jouw gehoor is?
Doe de oorcheck.Fijne feestdagen

Testjeleefstijl wenst je fijne feestdagen en een gezond & veilig 2019.Colofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.