Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
Relaxdagen in oktober

Oktober is zo’n maand dat je moet leren wennen aan een aantal koude maanden die eraan zitten te komen. De zomer is definitief voorbij en behalve nog wat mooie dagen, gaan we toch echt richting herfst en winter. Als je daar wat dagen relaxtijd inbouwt, die je helpen wat “zachter” deze periode in te gaan, komt het net wat minder hard aan en kan je fysiek en mentaal meer hebben.

Een kleedje op de bank, kopje thee en een serie.. en jouw oktoberdag wordt intens genieten.. kijk hier voor meer tips voor een relaxdag in oktober.Hoe ervaar je je nieuwe studie?

Ben jij pas begonnen aan een mbo-studie? Dan heb je waarschijnlijk al veel verschillen ontdekt met de middelbare school. Op het mbo: 
1. Krijg je meer verantwoordelijkheid bij je vervolgopleiding. Je deelt je eigen tijd gaan in en maakt je planning.
2. Loop  je stage om ervaring op te doen met je toekomstige beroep en te ervaren hoe het is om te werken.
3. Zijn de vakken verdeeld in semesters, blokken of periodes. Die duren vaak 10 of 20 weken, dan krijg je een tentamen en is het vak klaar.
4. Heb je een opleiding gekozen die past bij je interesse en die interesse deel je met jouw studiegenoten uit verschillende plaatsen.

Hoe ga je met deze veranderingen om? Én hoe doen anderen dit? Lees hier meer ervaringen. Lachgas bij jongeren

Misschien heb je weleens lachgas aangeboden gekregen of het zelfs wel eens uitgeprobeerd. Lachgas is een populaire partydrug. Je mag het gewoon gebruiken in Nederland. Maar is deze drug ook ongevaarlijk?

Van lachgas kun je even opgewekt en lacherig worden en het kan je een warm gevoel geven. Maar door de lichamelijke effecten zoals duizeligheid en slappe ledematen kun je ongecoördineerde bewegingen maken. Lees hier effecten.Doe jij mee aan Stoptober?

Op 1 oktober stoppen de deelnemers aan Stoptober een maand lang met roken. Waarom stoppen we eigenlijk 28 dagen?? Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. Lees er meer over op #Stoptober werkt!Twitter

Benieuwd naar feitjes en filmpjes over een gezonde leefstijl? Volg Testjeleefstijl op TwitterColofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.