Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
De tekenen van verliefdheid

Verliefdheid is leuk en soms ook overweldigend en onbegrijpelijk. Het kan je op de meest onverwachte momenten overvallen. Er kunnen dingen zijn die je doet of dingen die je voelt of denkt, waarvan je denkt: hmm, dat is raar? Dit kunnen zomaar tekenen van verliefdheid zijn!

  • Binnen 4 minuten beslissen we of we iemand leuk vinden.
  • Je kunt verliefd worden op iemand in slechts 1/5e van een seconde.
  • Verliefdheid duurt slechts een jaar, je blijft natuurlijk wel van iemand houden.

Het kan lastig zijn om te weten te komen of iemand gevoelens voor je heeft of niet. Jullie perceptie van hoe je verliefdheid zou moeten uiten kan verschillen. Je onzekerheid kan ervoor zorgen dat je sommige signalen niet opmerkt, waardoor je gaat twijfelen aan gevoelens voor jou. Dus, waaraan kun je een verliefd persoon herkennen? Lees hier meer.

Wanneer ben je verslaafd aan drinken?

Wanneer het warm weer is drink je misschien graag een glaasje bubbels of een lekker koud biertje.  

Soms gaat de behoefte over in een verslaving. Bij een verslaving is 'willen' drinken veranderd in 'moeten' drinken. Een ander woord voor verslaving is 'afhankelijkheid'. Lees hier meer over afhankelijkheid en tips om overmatig drankgebruik te vermijden.Hoe ga je om met examenstress?

Zijn het voor jou ook spannende tijden nu de examens voor de deur staan? Gezonde spanning hoort erbij als je examens moet maken, zolang die gezonde spanning maar niet omslaat in examenvrees of stress. Examenvrees is angst om te zakken ook wel ‘faalangst’ genoemd. Je kan dan niet meer goed nadenken, je vergeet dingen en je voelt je bang of onrustig.`

Tips tegen examenstress:
• Praat erover met je ouders, je docent, of je mentor.
• Maak een goede planning om te leren voor je examens, en houd je aan die planning.
• Maak ook tijd vrij voor leuke dingen. Ontspanning is belangrijk.
• Doe tussendoor ook eens een paar ontspannings- of ademhalingsoefeningen

Wil je meer tips lees dan hier verder.Weten wat drugs met je doen

Drugs prikkelen je hersenen. Ze hebben daarom effect op je lichaam, gedrag, gevoel, denken en stemming. Drugs zijn niet uitgevonden om onder controle te houden, maar juist om de controle te verliezen. En dat is ook het grootste risico. Veel jongeren kunnen goed met die risico's omgaan, maar soms komt iemand in de problemen of voelt zich er goed rot door.

Wil je weten wat verschillende drugs met je doen? Bekijk dan hier de DrugDancer van het Trimbos Instituut.Twitter

Benieuwd naar feitjes en filmpjes over een gezonde leefstijl? Volg Testjeleefstijl op TwitterColofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.