Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
De 5 beste tips voor het nieuwe schooljaar

De vakantie is voorbij gevlogen en de meeste Nederlanders moeten hun normale ritme weer vinden. Als student heb je een lange zomervakantie. Voor jou kan het dus extra lastig zijn om het  ritme weer op te pakken, vooral als je in een nieuwe klas komt of verhuisd bent.

  • Begin met een gezonde levensstijl
  • Koop je studiemiddelen
  • Richt een fijne studieomgeving in
  • Verken de omgeving
  • Denk na over een haalbaar doel
Met deze tips begin jij het nieuwe schooljaar goed!Hou het lekker voor jezelf

Deze week is de campagne 'Hou het lekker voor jezelf' gestart. Hou het lekker voor jezelf maakt jongeren bewust van de gevolgen van het doorsturen van naaktbeelden. De campagne is een initiatief van Free a Girl, Fier en Helpwanted.

Sexting is het sturen van sexy berichten, foto’s of filmpjes, bijvoorbeeld in je ondergoed of helemaal naakt. Via je mobiel of online. Leuk en spannend natuurlijk. Totdat iemand de beelden doorstuurt naar anderen.

Met het doorsturen van naaktfoto’s of –video’s kun je iemands leven verwoesten. Sommige jongens en meiden worden zelfs bedreigd of gechanteerd! Denk dus even goed na. Wat doe je met foto’s of video’s die je van iemand ontvangt? Stuur je ze door? Of hou je ze lekker voor jezelf?

Slim organiseren kun je leren

Soms vind je chaos niet alleen in je huis of in je kasten, ook in je hoofd kan het wel eens een rommeltje zijn. Met deze tips maak je je hoofd weer fris en vind je rust.

Creëer ruimte
Neem een blad papier en schrijf je hoofd helemaal leeg. Daarna kan je met je lijst aan de slag: schrap, groepeer wat je binnen de vijf minuten kunt afwerken, plan de rest in.

Focus op hier en nu
Stop met piekeren. Haal alles uit je hoofd dat zich in het verleden heeft afgespeeld en waar je toch niets meer aan kunt veranderen.

Lucht je hoofd
Houd je gedachten en emoties niet voor jezelf, maar praat erover. Dat helpt je door een andere bril te bekijken en grondig aan te pakken.

Doe elke dag iets wat je volledig tot rust brengt.
Een vol hoofd krijg je leeg door elke dag iets leuks te doen. Zoek het niet te ver en zorg dat er vooral geen ‘moeten’ bij komt kijken.

Meer tips lees je hier.

Laat je inspireren door de seizoensgroenten van september

Tien dingen die je deze zomer stiekem hebt gemist aan school

Heerlijk was het, de zomervakantie! Even een paar weken geen school, geen huiswerk en geen gedoe met je klasgenoten. Of heb je dit alles stiekem toch wel een beetje gemist? Hieronder de tien dingen die je vanaf nu niet meer hoeft te missen:

1. Het bijpraten tijdens het eerste uur op maandag
2. Naar de supermarkt fietsen als je een tussenuur hebt
3. De geur van verse broodjes uit de kantine
4. Trefbal tijdens de gymlessen
5. Met je vrienden of vriendinnen kletsen in de pauze
6. De verhalen van je geschiedenisleraar
7. De spanning als je een cijfer terugkrijgt
8. Het samenwerken met klasgenoten tijdens een project
9. Als laatste het schoolgebouw verlaten als je tot laat les hebt
10. Dat je aan het einde van de dag écht iets hebt opgestoken.
 Colofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.