Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
Water, en de rest komt later

Met deze tropische temperaturen is water een heerlijke dorstlesser. Gemiddeld heb je zo’n 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Haal jij dat? Als het warm is, is het goed om nog meer te drinken. Alleen maar ‘gewoon’ water gaat dan vervelen. Voor de afwisseling kun je vers fruit aan je water toevoegen. Wat dan? Denk aan aardbei met verse munt. Sinaasappel, citroen en munt. Of limoen, komkommer en verse munt. Bekijk de 11 verschillende recepten.Hoe eet ik meer groente en fruit?

2 stuks groente en 2 ons fruit. Hoe zorg je ervoor dat je dat iedere dag eet? Dat kan tussendoor en ’s avonds. Spreid het over de dag. Lunch met groenten op brood bijvoorbeeld. Plakjes paprika, komkommer, avocado, tomaat of courgette. Keuze genoeg! Bekijk nog meer tips voor gezonde broodjes.

Heerlijk ijsje
Ook fruit kun je makkelijk tussendoor eten. Bijvoorbeeld in een smoothie of in een ijsje. Wat denk je van een sinaasappel-banaan of citroen-meloen smoothie? Bekijk nog meer lekkere recepten. Een andere optie is een kiwi-mango-aardbeien ijsje.
 
Lil Kleine en Ronnie
Ook Lil Kleine en Ronnie gaan voor gezond in ‘Groente & Fruit’. Bekijk de clip.

Apps voor workouts van zeven minuten

Korte en intensieve workouts zijn net zo effectief als lange cardioworkouts. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Er zijn allerlei apps beschikbaar met zeven minuten workouts. Je traint de belangrijkste spiergroepen. Dertig seconden per oefening, met tussendoor tien seconden rust. Met oefeningen voor je boven- en onderlichaam. Van opdrukken en jumping jacks tot squats en triceps dips.
 
De oefeningen kun je gewoon thuis doen. Je hebt alleen een stoel, muur en eventueel een yogamatje nodig. Bij de meeste oefeningen gebruik je je eigen lichaamsgewicht. Wil je ook met zo’n app aan de slag? Bekijk vijf verschillende apps met zeven minuten workouts.Kilocalorieën verbranden

Weet jij hoeveel kilocalorieën er in een Bossche bol zitten? En wat je moet doen om die weer te verbranden? Of hoeveel er in een zout dropje zitten? In onderstaande afbeelding zie je dat je bijvoorbeeld met 35 minuten poweryoga een witte boterham met kaas verbrandt.

Colofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.