Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
Testjeleefstijl wenst iedereen een gezond en actief 2014!

1 januari 2014: geen tabaks- en alcoholverkoop aan jongeren onder de 18 jaar

Vanaf 1 januari 2014 mag er geen tabak en alcohol meer worden verkocht aan jongeren onder de achttien jaar. Ook mogen jongeren tot hun achttiende geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg of op het station).

Lees verhalen van BN'ers, bekijk de voordelen van niet roken en drinken voor je achttiende of doe de quiz  op www.nix18.nl.

'Zuipende jongere wordt vergeetachtige oudere'

Alcohol schaadt de hersenen. Dat veel drinken vooral tijdens de puberteit schade aan het geheugen veroorzaakt, blijkt uit nieuw en 'uniek' onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) en het VUmc in Amsterdam.
 
Nieuw is ook het inzicht dat geheugenschade beperkt kan blijven als iemand pas op volwassen leeftijd begint met drinken. "We hebben nu voor het eerst duidelijk aangetoond dat veel alcohol op jonge leeftijd (voor je achttiende) echt geheugenprocessen aantast”, aldus onderzoeker Jelte Wouda (33). Lees meer…Wat doet roken met je?

De Finse Cancer Society heeft een website gemaakt waarop je de lichamelijke effecten van roken kunt zien. Bekijk bij diverse lichaamsdelen de verschillen tussen een roker en een niet-roker.
 
Neem een kijkje op de website en bekijk ook het YouTube-filmpje.Is dit de toekomst?

Mooie aanbiedingen in Nike-webshop

Al goede voornemens bedacht voor 2014? Meer bewegen? Dan heb je geschikte sportkleding nodig. Jongeren die meedoen met Testjeleefstijl kunnen mooie en goed geprijsde artikelen kopen in de Nike-webshop. Alles heeft een korting van minimaal 20%.

In de webshop vind je hardloopschoenen en -kleding, fietskleding, tennisspullen en nog veel meer! Nieuwsgierig geworden? Ga naar de webshop, bestel artikelen en kom in beweging.

Facebook en Twitter

Leuke feitjes en filmpjes? Volg Testjeleefstijl op Facebook en TwitterColofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.