Testjeleefstijl - Lifestyle Reality Check
Gehoor & Muziek onderdeel van Testjeleefstijl

Heb jij wel eens een piep in je oren na het uitgaan? Je bent niet de enige. Zo blijkt dat 93% van de stappers na het uitgaan last heeft van een piep. Wat veel mensen niet weten is dat deze piep al een eerste teken is van gehoorschade. Op microscopisch niveau is een deel van de haarcellen in je binnenoor beschadigd door de harde muziek, waardoor het verkeerde signaal wordt doorgegeven aan je hersenen. 

De piep is de volgende dag meestal weer verdwenen, maar de beschadiging aan je gehoor is wel blijvend. Door keer op keer naar harde muziek te luisteren beschadigen steeds meer haarcellen, waardoor je uiteindelijk blijvende schade en dus ook klachten overhoudt. Lees meer over het onderwerp en bekijk tips en adviezen.

Sindskort is het binnen Testjeleefstijl mogelijk voor jongeren om te testen of ze verstandig omgaan met hun gehoor. 
 

Update Testjeleefstijl

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn begonnen en de eerste vo-leerlingen en mbo-studenten hebben Testjeleefstijl.nu gemaakt. Hoe ging het bij jou? Viel het mee of tegen? Je kunt je ervaringen delen via Facebook of Twitter

Sinds dit jaar kunnen ook middelbare scholen meedoen met Testjeleefstijl.nu. 

Wist je dat...

Er in een biertje 113 calorieën zitten? Dit is vergelijkbaar met 1,5 chocoladebiscuitje. Om deze calorieën te verbranden moet je 25 minuten wandelen op een matig tempo (5 kilometer per uur). Wil je weten hoeveel calorieën er in een glas wijn of een wodka/red bull zitten? De alcohol calorieën meter laat zien hoe het zit.

App voor eetdagboek

Bijhouden hoeveel je eet? Zien of je genoeg calorieën/voedingsstoffen binnenkrijgt? Dat kan met de Mijn Eetmeter App. Deze app van het Voedingscentrum geeft persoonlijke eetadviezen, gebaseerd op je leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau. 

Als je alles wat je eet in de app zet, kun je zien of je niet te veel calorieën eet en of je wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt. De BMI-meter helpt je om grip te krijgen op je gewicht. 

Download de app (iPhone). Voor Android is de app binnenkort beschikbaar.

Al wat besteld in Nike-webshop?

Heb jij tijdens de vakantie goede voornemens bedacht? Wellicht wil je meer gaan bewegen. Dan is het natuurlijk handig als je beschikt over goede sportkleding. Mbo-studenten en middelbare scholieren die deelnemen aan Testjeleefstijl kunnen aantrekkelijke en aantrekkelijk geprijsde Nike-artikelen kopen. In de speciale Nike-webshop voor Testjeleefstijl vind je allerlei artikelen met minimaal 20% korting. 

In de webshop vind je hardloopschoenen en -kleding, fietskleding, tennisspullen en nog veel meer! Nieuwsgierig geworden? Ga naar de webshop, bestel artikelen en kom in beweging. 

Colofon
De nieuwsbrief Testjeleefstijl is een onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. De stichting Testjeleefstijl verzorgt de redactie. mail de redactie • afmelden • emailadres wijzigen • www.testjeleefstijl.nl

Copyright © 2012. Stichting Testjeleefstijl. Alle rechten voorbehouden.