Lifestyle Reality Check - MBO en HBO

Seksualiteit

Jij wil geen risico's lopen en hebt het liefst veilige seks. Heel verstandig van je. Hier vind je meer informatie over veilig vrijen.
 

Alles wat je wilt weten over seks

Op sense.info vind je alle informatie over seks. Je vindt er games, tips om beter in bed te worden en persoonlijke verhalen van andere jongeren. Je kunt er ook met een deskundige chatten, mailen, bellen of een afspraak maken bij jou in de buurt.  
 

Condooms: koop ze, gebruik ze!

Je verhoogt je kansen op veilige seks enorm, wanneer je goed voorbereid begint. Koop dus condooms. Dat doen wel meer mensen. Gek is het niet. Tegenwoordig hoef je er niet meer om te vragen bij de caissière, maar kan je ze gewoon zelf uitzoeken in de winkel. Bekijk de wereld eens door de ogen van een condoom: test je moed op durfhettedoen. Berg ze goed op en zorg dat ze niet over de houdbaarheidsdatum gaan.

Heb je er nog nooit een gebruikt als jongen? Probeer het dan een keer zonder dat zij er bij is. Dan lijkt het straks net of je dit al vaker hebt gedaan. Kijk op durfhettedoen-gebruikme waar je op moet letten en hoe je hem omdoet. Voor meer informatie en advies kijk je op sense.info.



 

Vaste partner, soa-test?

Je gaat al een tijdje met je partner en vindt condooms niet meer nodig. Je hebt het gevoel dat je niet zo veel risico loopt. Dat kan best zo zijn, maar zeker weten doe je het niet. Als jullie allebei nooit iets met een ander hebben gedaan, loop je inderdaad niet veel risico op een soa. Maar hoe weet je dat zeker? Doe de ex-o-meter en bereken je kansen. Als je helemaal zeker wil weten of je een soa hebt of niet, kan je dat het beste laten testen. Bij je huisarts of een soa-testpunt bij jou in de buurt.
 

Liever niet zwanger?

Wil je als vrouw zelf in de hand houden of je wel of niet zwanger wilt worden, dan kan je beter aan de anticonceptie gaan. Kijk bij Anticonceptievoorjou om te testen welk middel het beste bij jou past.
 

Toch zwanger, wat nu?

Heb jij het gevoel dat je misschien zwanger bent? Is het kort of lang geleden gebeurd? Dat is belangrijk. Als het nog maar heel pril is, heb je nog de keuze voor een morning-afterpil of een overtijdbehandeling. Misschien ben je juist wel heel erg blij. In dat geval wil je vast ook meer informatie hebben over wat er allemaal gaat gebeuren. Lees alles over dit onderwerp op Sense.info.
 

Aangerand of verkracht?

Als iemand over je grens is gegaan, kun je je erg naar voelen. Waarschijnlijk ben je erg geschrokken, verdrietig of voel je je bedrogen. Veel slachtoffers schamen zich of geven zichzelf de schuld. Praat erover met mensen die je vertrouwt, of mail of chat met Sense. Blijf er niet alleen mee rondlopen, praten zal helpen. Lees meer op sense.info.

Hulpverleners

Senseinfo lijn - persoonlijk advies
Mindyourownlife - e-hulp mail en chat

Als je nu in een levensgevaarlijke situatie bent, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts.

websites

Seksualiteit.nl - over seksualiteit en relaties
Sense info - voor al je vragen over seks
Canyoufixit - wordt lovecoach met dit ABC
Mind your own life - over seks en liefde
Test je grenzen - waar liggen jouw grenzen?
Anticonceptievoorjou - alles over anticonceptie
Welk middel past bij jou? - doe de test
Soaaids - alles over soa-vrij vrijen
Geen taboes Marokko  - over relaties en seksualitiet  
Geen taboes Turkije - over relaties en seksualitiet 
Expreszo - voor lesbo, homo, bi en trans
Mantotman - voor mannen, homo of bi
Vrijfijn - online hulp
Mindmasters - info over gezondheid
Uw kind en seks - info voor ouders
Niet of wel zwanger - wil je nu of later zwanger worden?

Android Apps

Beter in Bed
Dance4life