Lifestyle Reality Check - MBO en HBO

BMI & Buikomvang

   
 

Wat kan je doen?

Ben je te licht? Dat lijkt fijn, maar is niet gezond. Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Jij moet dus juist meer eten. Kijk voor meer informatie hierover bijvoorbeeld op Proud2Bme. Ben je te zwaar? Daar hebben veel mensen last van. Met een paar kleine veranderingen boek je al snel resultaat en kan die riem weer een tandje strakker. Ben je veel te licht of veel te zwaar, neem dan contact op met je huisarts.
 

Move that body

Beweeg meer!  Probeer minimaal 1 uur per dag matig intensief te bewegen. Hardlopen, fietsen, dansen en sporten zijn goed, als ze maar voldoende intensief zijn. Kies een manier van bewegen uit waar je plezier aan beleeft. 
 

Kijk wat je kan laten staan en vervang slim

Vet- en suikerrijke snacks heb je niet nodig. Water of light frisdrank in plaats van frisdrank met suiker scheelt flink wat calorieën. Kies voor halfvolle en magere melkproducten. Kies ketchup in plaats van mayonaise. Ban de suiker uit je thee en koffie en ga zo maar door. Kleine stapjes helpen.
 

Pasta, wit brood en witte rijst? Neem volkoren!

Eet je veel pasta’s, wit brood, witte rijst ? Laat deze producten dan staan en vervang ze door volkorenvarianten.  Volkorenproducten bevatten veel vezels en geven een voller gevoel. Eet daarom altijd bruin of volkoren brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst.
 

Alcohol

Ook een glaasje alcohol levert veel calorieën. Beperk je alcoholconsumptie tot maximaal één glas op een dag. Nog geen 18? Drink dan helemaal niet. Lees meer tips en adviezen over alcohol.
 

Sit-ups

Buikspieroefeningen (sit-ups) zorgen ook voor een plattere buik. Zet er een lekker muziekje bij aan, dan hou je het langer vol.

 

Hulpverleners

Mindyourownlife - e-hulp mail en chat

Als je nu in een levens- gevaarlijke situatie bent, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts.

websites & tests

Hartstichting - BMI meter van Hartstichting
BMI berekenen - alles over BMI
Weightwatchers - voeding, recepten en oefeningen
Proud2bme - hulp bij ondergewicht en eetstoornis
99gram- over eten, gewicht en uiterlijk